Tervetuloa mukaan kansainväliseen Meidän Romanssi –kulttuurihankkeeseen!

MIKÄ ON MEIDÄN ROMANSSI? Meidän Romanssi –kulttuurihankkeen tavoitteena on edistää kansainvälistä taloudellista ja yhteiskunnallista dialogia sekä yhteistyötä kulttuurin kautta. Vuoden 2017 aikana toteutamme 100-vuotiaan Suomen kunniaksi Rakkauden Raja -gaalakonsertin sekä businessforum -tapahtuman.

Meidän Romanssi -hanketta koordinoi Romanssimusiikin Edistämisyhdistys ry., joka on jo 15 vuoden ajan määrätietoisesti rakentanut yhteistyökumppaniensa kanssa vankkaa pohjaa kansainväliselle toiminnalle eri kulttuuritapahtumien kautta. Hankkeen puitteissa on onnistuneesti järjestetty useita kansainvälisiä Meidän Romanssi -tapahtumia ympäri Suomea maamme parhaissa konserttisaleissa (mm. Musiikkitalo, Finlandia-talo, Tampere-talo, Turun konserttitalo) sekä Venäjällä. Yhteistyö on alkanut suomalais-venäläisistä romanssimusiikin konserteista, joille on saatu alusta alkaen Pietarin kaupungin johdon sekä mm. Suomen opetus- ja kulttuuriministeriön, Suomen eduskunnan sekä usean yhteiskuntakumppanin tuki. Nyt hanketta on laajennettu koskemaan useita Itämeren alueen maita. Meidän Romanssi –projekti on herättänyt kiinnostusta ulkomailla myös laajemmin ja sillä on potentiaalia kasvaa suureksi kansainväliseksi tapahtumaksi. Suomen Yleisradio on myös vahvasti sitoutunut mukaan hankkeeseen: TV2 on taltioinut ja esittänyt tuottaja-ohjaaja Timo Suomen johdolla useita Meidän Romanssi –konsertteja. Syksyllä 2016 järjestetty gaalakonsertti Venäjällä puolestaan näytettiin Pietarin televisiossa useita kertoja.

Marraskuussa 2016 Meidän Romanssi –projektin puitteissa järjestettiin hyväntekeväisyyskonsertti Pietarissa. Suomalaiset ja venäläiset estradimusiikin tähdet keräsivät kaupungin yhden suurimmista konserttiareenoista, Oktyabrskij-salin täyteen yleisöä, ja kaikki lipputulot käytettiin pietarilaisten syöpäsairaiden lasten hyväksi. Gaalakonsertti näytettiin Pietarin televisiossa neljä kertaa.

Meidän Romanssi -projektin vuoden 2017 Rakkauden Raja -gaalakonsertti on otettu mukaan osaksi Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden 2017 ohjelmaa. Suuri suomalais-venäläinen juhlagaala järjestetään 25.11.2017 Finlandia-talossa huippusolistien ja upean moskovalaisen Ossipovin orkesterin voimin. Orkesteria johtaa maailmankuulu ja useasti palkittu, Moskovan Bolshoi-teatterin monivuotinen kapellimestari Vladimir Andropov. Orkesterin muusikot ovat esiintyneet maailman suurimmilla konserttilavoilla, viimeksi myös Vatikaanissa katolisen kirkon Paaville.

Juhlakonsertin esiintyjät muodostavat melkoisen tähtikavalkadin: suomalaistähtitaivaan pitkäaikaisin ja menestynein huipputulkitsija, Vesa-Matti Loiri nousee Finlandia-talon lavalle vanavedessään upea Maria Ylipää, komeaääninen ja monipuolinen Pentti Hietanen, uskomattoman lahjakas ja säteilevä Diandra sekä venäläisten romanssien tulkitsijana tutuksi tullut Elena Putina. Show’n juontaa koko kansan suosikki, monilahjakkuus Mikko Leppilampi.

Konsertin venäläiset solistit eivät häviä lahjakkuudessa ja menestyksessä suomalaiskollegoille: lavalle nousee maailman suurimpien oopperatalojen (Metropolitan, La Scala, Covent Garden) tähti, maailmankuulu baritoni Vassili Gerello, venäläinen palkittu romanssimusiikin ”kuningas”, unohtumaton tulkitsija Oleg Pogudin. Nuorta polvea edustavat Venäjän X-Factor -ohjelmasta maineeseen ponnahtanut lahjakas Olesya Matakova sekä Venäjän Popstars -ohjelman finalisti, notkeaääninen Valentin Knjazev. Kuulemme konsertissa myös Osipovin orkesterin omaa solistia, Darya Rubtsovaa. Musiikkitarjoilun kruunaa upea venäläinen tanssiryhmä Barynja.

Kulttuuritapahtumien yhteydessä on vuosittain järjestetty korkean tason businessforum -verkottumistilaisuuksia, joiden osallistujien joukossa on ollut suurten yritysten johtoa sekä poliittisia vaikuttajia. Tilaisuuksiin on osallistunut edustajia Pietarin kaupungin johdosta sekä Suomen eduskunnasta; ministereitä ja kansanedustajia, virkamiehiä, kaupunkien ja maakuntaliittojen päättäjiä, edustajia Suomalais-venäläisestä kauppakamarista, East Office Oy:stä sekä yhteistyöyrityksistä ja -järjestöistä.

Vuoden 2017 gaalakonsertti ajoittuu parhaaseen pikkujouluaikaan! Kutsumme teidät ja henkilöstönne lämpimästi mukaan juhlistamaan 100-vuotiasta Suomea juhlallisen Finlandia-talon puitteisiin illallisen ja Rakkauden Raja -gaalakonsertin parissa.